Na de versoepeling van de maatregelen voor de sportactiviteiten voor de jeugd is ons team keihard aan de slag gegaan om te proberen of wij als sportieve activiteit ook weer zouden mogen starten. En aangezien we op een sportpark zitten samen met een buitensportvereniging is dat gelukt!

We zijn dan ook blij om te laten weten dat alle artiesten in de leeftijd 6 t/m 12 jaar vanaf maandag 11 mei weer les kunnen krijgen! We zullen dit volgens de geldende maatregelen doen, en dat betekent onder andere dat we dat buiten op het veld zullen doen. (Uiteraard zolang het weer dat toelaat).

Natuurlijk kunnen we door een aantal van de maatregelen geen les geven zoals we het liefst zouden willen. Bij veel disciplines moet de begeleider, zeker bij het aanleren, voor de veiligheid zeer dichtbij staan. Doordat dat niet toegestaan is, zal iedere hoofdtrainer voor zijn of haar eigen groepen beslissen wat met het oog op veiligheid wel of niet aangeboden zal worden.

Voor onze kleuterlessen hebben wij helaas door de 1,5 meter afstand die de trainers moeten houden besloten om deze nog niet te laten starten, we kunnen onze jongste artiesten niet de begeleiding geven die we willen zonder dat we fysiek contact mogen hebben.

De artiesten van de werkplaatsen 12+ en 16+ proberen we een week later te laten starten, zodra we komende week in de praktijk hebben ervaren hoe we binnen het protocol van de tennisvereniging en ons eigen protocol de lessen hebben kunnen organiseren. Voor de artiesten van 13 t/m 18 jaar geldt in ieder geval de komende weken nog de 1,5 meter afstand onderling en dat vereist wat extra inzichten die we komende week in de praktijk willen opdoen.

Alle artiesten ontvangen de komende dagen een mail met daarin informatie over het buiten oefenen en de geldende protocollen van de tennisvereniging en het circus. Zonder de goedkeuring van deze protocollen door de overheid mocht er niet worden gestart, dus het is essentieel voor het opstarten dat iedereen zich hieraan houdt.

Alvast bedankt voor het begrip en jullie medewerking, we werken er hard aan om zodra het enigszins mogelijk is weer allemaal met elkaar op al onze kunsten te kunnen oefenen!

Het team van Circaso