Circuswerkplaats voor grote groepen en scholen

Een circuswerkplaats is een ideale gelegenheid om allerlei circustechnieken zelfstandig uit te proberen. De technieken worden kort uitgelegd, waarna deelnemers zelf aan de slag gaan. Er wordt dus geen les gegeven, het heeft meer weg van een spannende circusontdekkingstocht! Geschikt voor jeugd, maar ook zeker voor een groep volwassenen!

Werkwijze

Bij grote groepen en op scholen werken wij in circuits. Dat betekent dat de locatie ingedeeld wordt in speelvelden waarbij in elk speelveld enkele technieken te oefenen zijn. Dus b.v. een speelveld met jongleerballen, een speelveld met loopkogels, een speelveld met diabolo’s etc. Er wordt dan gerouleerd. Afhankelijk van de duur van de workshop is dat b.v. elke 10 of 15 minuten.

Samen met u bepalen wij het dagprogramma, u zorgt voor de organisatie binnen uw instelling.

De deelnemers worden ingedeeld in groepjes van ca. 8 tot 10 die elk een eigen assistent/begeleider hebben. Deze assistent kan vanuit Circaso komen (betaald!), goedkoper is het om deze assistenten uit eigen vrijwilligers (ouder dan 16 jaar) te werven. Deze vrijwilligers worden dan vantevoren door Circaso ingelicht over hun taak, verantwoordelijkheid en hoe ze kunnen helpen bij de circustechnieken.

Vooraf instructie voor begeleiders

Deze instructiebijeenkomst is voorafgaand aan de circuswerkplaats en duurt één à twee uur, afhankelijk van de situatie. Bij voorkeur wordt dit gepland de avond vantevoren (als de circuswerkplaats ’s morgens begint) of de ochtend vantevoren (als de circuswerkplaats in de middag of avond begint). Aan deze instructie doet iedereen mee die betrokken is bij de circuswerkplaats, zoals leerkrachten, begeleiders, ouders, vrijwiligers. De deelnemers krijgen dan ook zelf de gelegenheid te oefenen met de circustechnieken, zodat ze enthousiast kunnen begeleiden. Vaak hét recept voor veel plezier.

Als u een circuswerkplaats reserveert voor een groep, is het aantal begeleiders vanuit Circaso dus afhankelijk van het aantal deelnemers en uw eigen inzet. Er komen minimaal twee begeleiders vanuit Circaso.

  • Tot 50 deelnemers komen er altijd twee begeleiders van Circaso en zijn er minimaal vijf vrijwilligers nodig (of betaalde assistenten vanuit Circaso).
  • Tot 200 deelnemers komen er afhankelijk van de situatie twee tot vier begeleiders van Circaso, en verwachten wij vanuit uw organisatie per 8 à 10 deelnemers 1 vrijwilliger. Indien u deze niet heeft, komen er betaalde assistenten vanuit Circaso mee. Let op, deze begeleiding van assistenten is essentieel voor een geslaagde circuswerkplaats!
  • Boven de 200 deelnemers is op aanvraag.

 

Hoe lang duurt een circuswerkplaats?

De minimale duur van een speelplaats is 1,5 uur. De ervaring leert dat 1,5 tot 3 uur voldoende is voor een circuswerkplaats. De circuswerkplaats is geschikt voor deelnemers vanaf zes jaar. Indien er door omstandigheden toch jongere kinderen bij zijn, zorgt u zelf voor ruim voldoende begeleiding van die kinderen (één op vier b.v.).

Wat is er te regelen?

U regelt verder: een geschikte locatie (bij activiteiten op straat een uitwijkmogelijkheid in geval van slecht weer), indien het op straat is dranghekken t.b.v. het oefenen van eenwielfietsen, EHBO-voorzieningen, vrijwilligers. Indien u geen vrijwilligers kunt regelen, komen er assistenten van Circaso mee.

Wij zorgen voor: begeleiders en circusmaterialen zoals loopkogel, eenwielfietsen, jongleerballen, diabolo’s, jongleerringen, Chinese bordjes

Samen staan wij garant voor een hoop circusplezier.

Voor meer informatie en aanvragen, info@circaso.nl.

De organisatie en coördinatie worden hoofdzakelijk door vrijwilligers gedaan. Wij beantwoorden aanvragen ca. twee keer per week. Dus soms duurt het enkele dagen voordat u reactie krijgt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Rekenvoorbeeld voor een circuswerkplaats van 2 uur met 100 deelnemers waarbij wij zelf assistentie meenemen:

circuskosten € 250,-
twee begeleiders voor twee uur speelplaats, plus totaal 1 uur opbouwen en afbreken 3 uur x € 40,- x 2 personen = € 240,-
10 assistenten voor dezelfde periode 3 uur x € 15,- x 10 personen = € 450,-
reiskosten bij circuswerkplaats in Den Haag € 0,-
totale kosten circuswerkplaats € 940,-

 

Voor een circuswerkplaats voor jeugd tot 18 jaar hoeven wij geen BTW te rekenen. Voor volwassenen is BTW 21%.

Circaso-workshopcircus