Circaso,  het jeugdcircus en  circuswerkplaats van Den Haag voor circuslessen en ander circusplezier, zoekt bestuursleden.

Wat verwachten en zoeken we?

In 2020 staat Circaso voor nieuwe uitdagingen. Het cultuurbeleid van de gemeente verandert, er staat een verbouwing voor de deur en we willen meer kinderen laten genieten en leren van het circusspel.

Vanwege het vertrek van 3 bestuursleden, die zich jarenlang hebben ingezet zoeken wij ter ondersteuning van het huidige bestuur naar enthousiaste vrijwilligers die zich als bestuurslid willen inzetten voor onze organisatie/doelstellingen. Circaso zoekt mensen die in staat zijn met een helicopterview en kennis te kijken naar actuele ontwikkelingen en vraagstukken t.a.v. Circaso als organisatie, zoals logistiek en huisvesting, financiën en subsidies, wetgeving en cultuurbeleid.

Daarnaast helpt het bestuur het Circaso-team met bijvoorbeeld de bemensing van een stand op de Uitmarkt, het inschenken van koffie en thee tijdens een Open Podium of presentatieweekend, enzovoorts.

Het bestuur vergadert ongeveer 6 keer per jaar. Daarnaast is de inzet van tijd flexibel, afhankelijk van jouw mogelijkheden en takenpakket.

Wat doet en is Circaso?

Bij Circaso draait het om drie dingen: spelen, leren en laten zien. Met onze circusaanpak ontwikkelen kinderen vaardigheden zoals kritisch denken, creativiteit, initiatief nemen, problemen oplossen, risico’s inschatten en besluiten nemen.

Vaardigheden die hard nodig zijn het functioneren in onze samenleving. Circus is een goede aanvulling op het reguliere onderwijs en staat voor plezier en uitdaging waarbij de magie voelbaar is.

Wat werken er bij Circaso?

Circaso is een organisatie waar ouders, volwassen leerlingen en anderen zich betrokken voelen en waar velen zich incidenteel of structureel inzetten als vrijwilliger. Handen uit de mouwen, samenwerking en plezier zijn daarbij kernwoorden. De lessen worden gegeven door ervaren trainers en assistent-trainers. Er is een artistiek en een zakelijk leider.

Het huidige bestuur bestaat uit 3 vrijwilligers (ouders van ex-leerlingen en een betrokken circusliefhebber) die zich met enthousiasme inzetten voor Circaso.

Wat kunnen we bieden?

In ruil voor jouw inzet biedt Circaso de mogelijkheid om laagdrempelig ervaring op te doen als bestuurslid, met de mogelijkheid om die onderdelen van Circaso waar je veel affiniteit mee hebt in je portefeuille te krijgen. Naast is het een manier om je betrokkenheid als ouder of familielid te tonen en zul je veel saamhorigheid en gezelligheid ervaren. Bovendien ben je gratis welkom op de open podia, de jaarlijkse voorstelling en de vrijwilligersborrel.

Wanneer en hoe reageren?

Dus, beschik jij over kwaliteiten zoals kritisch denken, creativiteit, initiatief nemen, problemen oplossen, risico’s inschatten en besluiten nemen, steek je ook graag je handen uit de mouwen, beschik je over tijd en ruimte in je agenda én heb je hart voor onze jeugd en de samenleving? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!

Graag vertellen we je in een persoonlijk gesprek waar we allemaal mee bezig zijn op dit moment. We nodigen je graag uit om een afspraak te maken met Elrina Tissink, voorzitter van het bestuur.

Mail daarvoor naar: info@circaso.nl en bestuur@circaso.nl of bel 0616961401.

Met een vriendelijke groet,
Het bestuur en het team van Circaso