Aanmelding nieuwe leerlingen seizoen 2019 – 2020

Dit aanmeldingsformulier is bedoeld voor nieuwe leerlingen die in het seizoen 2019-2020 circusles bij Circaso willen volgen.

Wat moet je doen?

 • Lees de algemene bepalingen hieronder door. Daarin staat info over de praktische kant van de lessen en info over het lesgeld e.d.
 • Vul daarna het inschrijfformulier eronder in.
  Voor elk kind moet een aparte aanmelding en aparte betaling gedaan worden.
 • Je kunt kiezen uit Basis 1 lessen, Basis 2 lessen, Basis 3 lessen, Werkplaatslessen,  Kleuterlessen en extra Technieklessen.
  Voor circusles voor volwassenen is er een apart inschrijfformulier. Zie ook de uitzonderingen hieronder.

 • Betaal vervolgens het lesbedrag via iDeal, via deze website. Het lesbedrag bestaat uit het lesgeld + eenmalig inschrijfgeld.
 • Als de betaling gelukt is, is deelname aan de circusles geregistreerd. Je krijgt daarvan dan geen bericht meer.

Uitzonderingen

 1. Wil je je aanmelden voor meerdere lessen, dan meld je je voor de duurste les online aan. De betaling van het lesgeld voor de tweede les, waarvoor je dan 20% korting krijgt, doe je zelf via de bank.
 2. Heb je een Ooievaarspas en maak je gebruik van de regeling Kinderen Doen Mee, waarbij je 100% korting krijgt? Kies dan de onderste optie Ooievaarspas en betaal het inschrijfgeld. Voor het inschrijfgeld geldt geen Ooievaarspaskorting. Je kind kan dan direct meedoen aan de lessen. Vervolgens ontvang je een verzoek voor het scannen van de Ooievaarspas.
 3. Heb je een Ooievaarspas en maak je gebruik van de 50% kortingsregeling in de sector Cultuur waaronder Circaso valt? Kies dan de onderste optie Ooievaarspas en betaal het inschrijfgeld. Voor het inschrijfgeld geldt geen Ooievaarspaskorting. Vervolgens betaal je 50% van het lesgeld zelf per bank. Daarna ontvang je een verzoek voor het scannen van de Ooievaarspas.

Heb je vragen of is er iets onduidelijk, mail aan onze administratie.

Algemene bepalingen en informatie circuslessen bij Circaso – lees zorgvuldig door

Welkom bij Circaso, de circuswerkplaats van Den Haag !

Hierna tref je algemene bepalingen en praktische informatie aan over deelname aan de circuslessen.

Proefles, inschrijving & lesgeld

Je zoon/dochter kan één normale les kijken en deelnemen. Daarbij kan eveneens één volwassene aanwezig zijn.

Indien je beslist dat je zoon/dochter circuslessen gaat volgen, kan hij/zij, indien de trainer daarmee heeft ingestemd tijdens de proefles, meteen de volgende keer meedoen, tenzij er een wachtlijst is.

Indien je zoon of dochter wil deelnemen aan de lessen, kun je je via de website inschrijven en direct de circuslessen betalen. Pas als de betaling voldaan is, kan je kind de volgende circusles bijwonen.

De inschrijving is voor 30 lessen tijdens het schoolseizoen dat loopt van september tot juni. In de schoolvakanties en op feestdagen worden geen lessen gegeven. Het jaaroverzicht van de lessen is te vinden op de website.

Het lesgeld is afhankelijk van de lesgroep, voor prijzen zie hierna, voor een volledig lesseizoen van 30 lessen. Ooievaarspaskorting is 100% indien Circaso de eerste culturele activiteit is, anders 50%, na scannen van de pas. Restitutie van het lesgeld wordt niet verleend.

Inschrijfkosten bedragen éénmalig € 15,- (geen Ooievaarspaskorting!). Indien je je kind gedurende het seizoen inschrijft, wordt het dan geldende lesgeld van de resterende maanden in rekening gebracht.

Indien je 50% lesgeld moet betalen i.v.m. de Ooievaarspas, dan kan dat nadat je de aanmelding en betaling van het inschrijfgeld hebt gedaan. Gebruik vervolgens deze bankrekening voor de betaling van de 50% van het lesgeld: IBAN NL 17 INGB 0000 7438 98 t.n.v. Stichting Circaso in Den Haag.

Circuslessen

Trainen gebeurt in sportkleding (b.v. gympakje, sportbroekje met t-shirt) en met blote voeten of op zachte schoentjes (geen sportschoenen). Geen sierraden of kauwgom tijdens de les. Mobiele telefoons uit. Tijdens het eenwielfietsen worden dichte schoenen of balletschoentjes gedragen (niet op blote voeten). Het aanleren van ballopen gebeurt op blote voeten. Haren in een staart of vast met speldjes.

De kinderen worden verzocht op tijd aanwezig te zijn. Houd rekening met omkleden, dus kom vijf minuutjes eerder. De toegangsdeur van de gymzaal gaat meestal dicht vanaf het begin van de les. Sluit ook de buitendeur. Geen buitenschoenen in de gymzaal.

Als je zoon/dochter een keer niet kan komen trainen, hoef je dat NIET door te geven (a.u.b. niet bellen). De les kan niet ingehaald worden. Als een kind langdurig de les niet kan bijwonen, stellen wij bericht per e-mail op prijs.

Broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes, etc. kunnen helaas de les niet bijwonen. Hetzelfde geldt voor ouders. Zij kunnen eenmalig de les volgen (meestal de proefles). Wij streven ernaar elk seizoen een presentatie voor ouders en genodigden te houden, zodat de kinderen hun kunsten kunnen tonen.

Kleding, schoenen e.d. die achterblijven na de les, worden twee weken bewaard. Spullen die na twee weken niet opgehaald zijn, worden naar de kringloopwinkel gebracht.

De trainers zijn niet verantwoordelijk voor of aanspreekbaar op hetgeen er in de kleedkamer gebeurt. Hun aandacht is bij de circusactiviteiten in de gymzaal.

Soms worden er foto’s of video’s gemaakt voor promotie van de circuslessen via onze eigen website, eigen social media en eigen drukwerk. Indien je hiertegen bezwaar hebt, kun je dat via de mail aangeven en informeren wij de trainer.

Aansprakelijkheid

Circaso is voor aansprakelijkheid o.a. verzekerd via De Haagse Polis. De aansprakelijkheid van Circaso, de trainers, medewerkers en vrijwilligers is beperkt tot de dekking van deze aansprakelijkheidsverzekering. Iedere verdere aansprakelijkheid is uitgesloten.

Voor extra informatie, b.v. over circusfeestjes, (school)projecten, optredens, kun je ook kijken op deze website.
Voor verdere vragen over circuslessen kun je per e-mail contact opnemen, circusles@circaso.nl.

LET OP: De groep Basis 1 op zaterdag (11.00 uur) zit vol.

AANMELDEN & BETALEN